Het doel

Tijdens een reis door Thailand bezochten de oprichters een olifanten opvangcentrum. Hier leerden zij over de harde wereld waar Aziatische olifanten gebruikt worden voor zwaar fysiek werk waaraan ze niet alleen lichamelijk maar ook mentaal leed hebben. Veel olifanten zijn al gered van gevangenschap maar nog steeds word een groot deel gebruikt voor het menselijke voordeel. Uit de drang om iets te kunnen betekenen voor deze prachtige dieren ontstond een nieuw idee, Mai Bags. Door rugzakken te verkopen en een deel van de winst te doneren aan een goed doel kunnen wij de hulp bieden die we anders nooit kunnen bieden.

Na veel gesprekken met organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de dierlijke leefomstandigheden op de wereld besloten wij samen te werken met het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het WWF is een internationaal erkend doel dat werkt aan het behouden en beschermen van natuurgebieden over de hele wereld.

Door 10% van onze omzet te doneren aan het Wereld Natuur Fonds kunnen wij lokale projecten steunen. Op deze manier dragen we allebei ons steentje bij aan een betere toekomst.

Het ontwerp

Ons doel is om een slow fashion product te ontwikkelen, dit bereiken wij door een tijdloos ontwerp te creëren en dit te combineren met duurzaamheid, eerlijke lonen, minder CO2-voetafdrukken en (idealiter) zero waste. Het uit Thailand afkomstige slijtvaste katoen is oerdegelijk en een echte eyecatcher. Alle tassen zijn door ons ontworpen en gecreëerd met natuur in gedachte. Zo werken wij met kleine oplages waardoor de vervuiling die bij massaproductie komt kijken vermeden wordt. Bij de ontwikkeling van onze tassen produceren wij zo min mogelijk samples om ook hier op een duurzame wijze te werken. Door het vakmanschap en oog voor detail van onze medewerkers bieden wij een kwaliteit die niet vaak meer voor komt.

Door niet te werken met tussenpersonen kunnen wij deze handgemaakte fairtrade rugzakken voor een aantrekkelijke prijs aanbieden.

Shop nu

kwaliteit over kwantiteit

Het materiaal

Mai wil een zo positief mogelijke invloed hebben op de natuur, het gebruik van organisch katoen en leer is daarom vanzelfsprekend. Onze tassen zijn uitsluitend gemaakt van hoogwaardig materiaal dat wordt verwerkt op een duurzame wijze. De katoen planten die worden gebruikt voor de productie van ons canvas zijn niet genetisch aangepast en er komen geen synthetische chemicaliën of pesticides aan te pas. Dit zorgt er voor dat er geen lucht en-water vervuiling ontstaat. Ons leer wordt verwerkt op een natuurlijke wijze en ook hier komen geen chemicaliën bij kijken. Daarnaast verpakken wij onze rugzakken niet in plastic maar in een canvas schoudertas, die later gebruikt kan worden voor je boodschappen! Wij zijn druk bezig om ons productie proces verder te verbeteren en werken aan een “zero waste” toekomst.